Derfeta guherînê: Spaghetti Bolognese

24. 10. 2018
6. Konferansa Navneteweyî ya Exopolîtîk, dîrok û ruhanî

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na boloňské špagety. Tímto ze srdce rádi plníme přání našeho kamaráda Sueneého. Napište nám vaše zkušenosti, jak jste si pochutnali.

Petr û Ewa di heman demê de ji bo kes û koman qursên pijandinê yên hişmend organîze dikin, ji bo bûyerên civakî û taybet xwarinê çêdikin. Heke hûn eleqedar in, ji kerema xwe bi wan re bi wan re têkilî daynin rûpelên an li ser FB.

Recept: Boloňské špagety

Recept na 10-12 porcí

Suroviny pro uvaření sojového granulátu:

  • Sojový granulát 1 balení 150 g
  • Česnek 3 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Sosê Shoyu 3 tbsp
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Vegeta bez glutanu 2 PL
  • Ava vexwarinê 1,5 l

Ostatní suroviny na omáčku:

  • Cibule střední 8ks (nakrájená na kostičky)
  • Sůl kuchyňská 0,5 ČL
  • Mrkev 6ks (nastrouhaná na hrubo)
  • Rajčatový protlak 3ks po 140g
  • Rajčata ve vlastní šťávě 2ks po 400g
  • Česnek 4 str (prolisovat nebo krájet na drobno)
  • Bazalka sušená 3 PL
  • Rûnê gulberojê 14 tbsp

Semolinové špagety 850g

Doba přípravy: cca 40 min

Ravekirin: ČL = kevçîya çayê, PL = kevçîya şorbê

Awa:

Vyrobíme si sójový granulát (granulát zalijeme vodou a vaříme až do vyvaření vody, dochutíme.., vymačkáme přebytečnou vodu). Nakrájíme cibulku na kostičky, nastouháme si mrkev na hrubo na struhadle. Rozpálíme olej a dáme smažit cibulku. Připravíme si omáčku: Sekaná rajčata ve vlastní šťávě, smícháme všechny suroviny. Připravíme si omáčku, dochutíme dle své chuti.

Ewa û Petr ji her kesî re şîfa xêrê dixwazin

Gotarên wekhev