Derfeta guheztinê: Kelemê pijiyayî bi birinc û tempe
27. 09. 2018Vážení přátelé, vegani, vegetariáni i masožravci. Dnes bychom vás rádi inspirovali novým receptem, a tím je: Zapečená kapusta s rýží a tempehem. Tento recept je veganský a bezlepkový. Ale jistě si na něm pochutnají všichni. Použitím uzeného bio tempehu a rostlinné smetany se stává toto jídlo kulinářským zážitkem. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.
Petr û Ewa di heman demê de ji bo kes û koman qursên pijandinê yên hişmend organîze dikin, ji bo bûyerên civakî û taybet xwarinê çêdikin. Heke hûn eleqedar in, ji kerema xwe bi wan re bi wan re têkilî daynin rûpelên an li ser FB.
Recept: Zapečená kapusta s rýží a tempehem
Suroviny:
- Rýže basmati 200 g (zvlášt uvařit)
- 3PL oleje slunečnicového
- 320ml vody
- 1/3 ČL soli mořské
- 1ČL vegetky bez soli
- Kapusta 400g (zvlášt uvařit ve slané vodě do poloměka)
- Tempeh BIO uzený 200g (nastrouhat nahrubo)
- Cibule 1 ks (nakrájet na kostičky, pod tempeh)
- Olej slunečnicový 3 PL (vymazat pečící nádobu)
- Smetana sojová 200 ml
Doba přípravy: cca 35 min + 30 min pečení v troubě na 200 stupňů.
Vysvětlivky: ČL = čajová lžička, PL = Polévková lžíce
Awa:
Uvaříme si rýži (rýži proláchneme a na oleji orestujeme, osolíme, přidáme trochu podravky a necháme vařit cca. 5 minut). Přichystáme si kapustu, kterou dáme vařit do poloměkka. Nachystáme si cibuli, kterou si nakrájíme na kostičky. Tempeh si na hrubo nastrouháme.
Rozpálíme olej, přihodíme připravenou cibulku a tempeh. Vše orestujeme. Necháme si vychladnout kapustu, kterou později nakrájíme. Vymažeme si pekáč a vrstvíme vrstvu kapusty, rýže a směsi s tempehem. Střídáme vrstvy. Kapustu dáme na úplný závěr. Všechny vrstvy zalijeme smetanou a dáme péct.